Miljö-& hållbarhetsansvarig till Welin & Co AB

Miljö-& hållbarhetsansvarig

Placering: Åkersberga, Stockholm
Omfattning: 100%
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 15 sept 2024 (urval sker löpande)

Welin & Co AB har sedan 1936 levererat kvalitetsprodukter för ytbehandling av trä och andra naturmaterial. Vi är stolta distributörer av välkända varumärken som Osmo, Timberex, Rust-Oleum, OrganoWood och Auson i Sverige och Danmark, samt Timberex i Norge, Finland och Estland. Vårt eget varumärke, Gammeldags, säljs i hela Norden tillsammans med tillbehör under märket Welin.

Vårt fokus ligger inte bara på att erbjuda högkvalitativa produkter, utan också på att förmedla kunskap och information. Vår rikstäckande säljkår utbildar återförsäljare, och vi erbjuder fördjupningsutbildningar både på vårt huvudkontor och digitalt. Kompetent produktsupport finns tillgänglig via mail och telefon, och våra resurser inkluderar kataloger, produktblad och säkerhetsdatablad på vår hemsida. Vi levererar i huvudsak till Färg/Byggfackhandeln samt grossist. Vi är ISO14001 certifierade och Auktoriserat golvföretag.

Om tjänsten

Hos oss på Welin & Co kommer du att spela en central roll i att säkerställa och utveckla företagets miljö- och hållbarhetsarbete. Du ansvarar för att övervaka, implementera och säkerställa att Welin & Co följer krav som ställs på produkter och på verksamheten, allt från frivilliga certifieringar till miljö- och kemikalielagstiftning. Du kommer att arbeta nära olika avdelningar för att integrera hållbarhetsfrågor i hela verksamheten och föra nära dialog med ledningen om framsteg och förbättringsområden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Hantering av kemikalie- och miljöfrågor, exempelvis CLP, REACH och säkerhetsdatablad
 • Bevaka och implementera relevanta lagar och standarder samt rapportering i bedömningssystem, exempelvis BASTA, Sunda Hus, och Byggvarubedömningen.
 • Samordning, förvaltning och anpassning av ledningssystem enligt standardkrav, inklusive utveckla hållbarhetsstrategier och policys
 • Kommunicera miljö-och hållbarhetsarbetet internt och externt
 • Bidra till kontinuerlig förbättring av miljö- och hållbarhetsarbetet
 • Resor förekommer vid enstaka tillfällen
 • Tjänsten berör i huvudsak Sverige och Danmark men även kontakter med Finland och Norge kommer att förekomma.
 • Löpande arbete med ISO14001

Tjänsten innebär även att föra dialog med kunder, leverantörer, certifieringsorgan och myndigheter kopplat till områdena ovan.

Din profil

För oss är dina personliga kompetenser och din inställning viktig. Vi söker dig som är noggrann, analytisk och initiativtagande. För tjänsten behöver du ha god kommunikations- och samarbetsförmåga samt trivas med att driva förbättringsarbete självständigt.

Vi tror att du har:

 • Utbildning på högskolenivå inom miljö och kemi
 • Dokumenterad erfarenhet av arbete i liknande roller
 • Mycket goda kunskaper om miljö- och kemikalielagstiftning
 • Goda kunskaper om bedömningssystem och byggvarudatabaser
 • Erfarenhet av arbete med ledningssystem, emissionsmätningar och materialåtervinning
 • Mycket goda kunskaper i svenska både i tal och skrift, men även engelska förekommer

Det är meriterande om du har erfarenhet av miljö- och hållbarhetsarbete kopplat till produkter för ytbehandling av trä och andra naturmaterial.

Om ansökan

Welin & Co använder sig av Öbergs miljö-& kvalitetskonsult för rekrytering av denna tjänst. Om du vill bli en del av vårt team, ansök senast den 2024-09-15 genom att mejla CV och personligt brev till; kontakt (at) obergskonsult (.) se">kontakt (at) obergskonsult (.) se. Rekryterings- och urvalsprocessen består av intervjuer och arbetsprov som sker löpande, så se till att inkomma med din ansökan så snart som möjligt om tjänsten verkar intressant.

Med orsak av semesterperioder kan svarstid vara något längre under den perioden.

Welin & Co välkomnar ansökningar från alla kvalificerade kandidater oavsett kön, ålder, etnicitet, sexuell läggning, religion eller funktionshinder.

Har du några frågor om tjänsten. Välkommen att kontakta Öbergs miljö-& kvalitetskonsult via kontakt (at) obergskonsult (.) se">kontakt (at) obergskonsult (.) se.

GDPR

Ansökningar hanteras av Öbergs miljö-& kvalitetskonsult och i linje med General Data Protection Regulation (GDPR), vilket innebär att uppgifter relevanta för rekryteringsprocessens syfte samlas in och hanteras. När tjänsten är tillsatt raderas personuppgifter.