Vi söker efter en ny kollega inom spårbarhet

Om Öbergs:  

Öbergs miljö- & kvalitetskonsult AB erbjuder helhetslösningar inom ledningssystem kopplat till områdena miljö, kvalitet, arbetsmiljö, spårbarhetscertifiering och socialt ansvar samt livsmedelssäkerhet. Företaget startades 2002 och firade 20 års jubileum förra året och har därmed en stabil grund och långa relationer med våra kunder. 

 Vi är certifierade enligt ISO 9001, ISO 14001 och ISO 45001 och jobbar strukturerat med alla delar inom företaget tillsammans från kontoret i Göteborg. Våra uppdrag handlar om allt från rådgivning, tolkning av krav i lagar och standarder till att jobba som samordnare och projektledare hos våra kunder. Kunderna är inom många olika branscher och finns i hela Sverige.  

 Vi behöver utöka Öbergs teamet och söker nu en konsult med fokus på Spårbarhet.  

Arbetsuppgifter för aktuell tjänst:  

Öbergs miljö & kvalitetskonsult har sedan 2008 arbetat med spårbarhetsuppdrag och genom årens lopp har kunderna ökat och tjänsterna utvecklats. Vi behöver utöka vårt Öbergs team inom området och söker därför en person till som ska bidra till oss och våra kunder. 

I tjänsten kommer du att arbeta som konsult inom spårbarhet för skog och skogsprodukter utifrån standarder och lagar. Du kommer att få möjlighet att arbeta med lagstiftning kopplat till området så som krav kring hållbarhetsbesked, RED II och Avskogningsförordningen EUTR/EUDR. Därmed är kunderna kopplade till branscher där trä eller träfibrer används. 

Du kommer även att arbeta med FSC, PEFC och SBP standarderna. Främst kopplat till kraven i CoC, Chain of Custody men även till viss del FM, Forest Management. I vår konsultroll ger vi även kunderna stöd och tolkningar utifrån standarder och lagkrav samt ger förslag på lösningar för aktuella frågor hos våra kunder. I arbetet för denna roll ingår också sammanställning av utsläppsberäkningar med koppling till hållbarhetsbesked och SBP certifieringar.  

Det finns även möjlighet att hålla utbildningar inom området, både öppna och företagsanpassade. Då standarderna även omfattar arbetsmiljö och arbetsvillkor mm kan även detta bli aktuellt men är inget krav på den aktuella tjänsten, men en möjlighet framåt om det finns intresse. 

Tjänsten innebär även en del resande inom Sverige utifrån de uppdrag vi får från våra kunder, men flera delar kan även utföras digitalt eller från kontoret. 

Du kommer att tillsammans med oss på Öbergs vara en del i vårt gemensamma arbete med att löpande stötta våra kunder inom spårbarhetsområdet för att säkerställa att de får information om ändringar och nyheter inom området. Vi utvecklar våra tjänster tillsammans för att säkerställa att våra kunder får bästa möjlighet att leva upp till kraven och i detta arbete är du en självklar del precis som övriga i teamet. 

Kvalifikationer: 

För att lyckas i denna tjänst tror vi att du som söker har erfarenhet från verksamheter med produkter från skogen t ex trä, papper, kartong eller liknande och du har förmågan att kunna förstå spårbarhetslösningar i olika verksamheter. Därmed förväntar vi oss att du har minst 2 års arbetslivserfarenhet, för att ha en förståelse och erfarenhet som behövs. 

Då rollen innebär tolkning av standarder, lagar och en del beräkningar behöver du ha en högskoleutbildning som stödjer detta. Utbildningen kan vara t ex inom skoglig/arbetsmiljö/miljö. Vi räknar inte eventuella projektarbeten under utbildningen som arbetslivserfarenhet. 

Du har en analytisk personlighet med förmågan att på ett pedagogiskt och enkelt sätt lära andra. Konsulterna på Öbergs är kända för att göra det krångliga enkelt. Som konsult hos oss är det också viktigt att du kan arbeta självständigt och driva dina egna projekt på ett professionellt sätt men samtidigt kunna samarbeta och dela med dig av erfarenheter till teamet. 

Erfarenhet från arbetet som berör FSC/PEFC/SBP, lagar inom skog och arbetsmiljöfrågor är meriterande. 

Vad du får på Öbergs:

Vi erbjuder dig ett spännande jobb i ett expansivt och familjärt företag med trevliga kollegor och kunder. Vi har vårt huvudkontor i centrala Göteborg där vi har möjlighet att dela erfarenheter och stötta varandra i teamet.  

Förutom det härliga Öbergs gänget med goa’, kunniga och givmilda kollegor som stöd får du även möjlighet att lära känna och jobba med våra kunder som är positiva och trevliga som vi har långa, bra relationer med. Hos oss på Öbergs har vi korta beslutsvägar och högt i tak.  

Kompetensutvecklingen är en självklar del för all personal. Du kommer även med hjälp av dina kollegor hålla dig uppdaterad på många områden vi jobbar inom, så du kommer att lära dig mycket nytt inom både olika branscher och ämnesområden. 

Vi har bra förmåner och flexibla arbetstider. För oss är det viktigt att träffas och bidra till Öbergs team och utvecklingen av företaget, därmed jobbar vi från vårt trevliga kontor i centrala Göteborg, där du enkelt tar dig till våra kunder, och i viss mån hemifrån. Möjligheten till en härlig lunch på stan, ligger nära till hands. 

Ord som är viktiga för oss är; Ödmjuk, Prestigelös, Hjälpsam och Professionell.  

Ansökan:  

Anställningsform: 75-100% tillsvidaretjänst, med provanställning 

Tillträde: Enligt överenskommelse  

Placering: Göteborg 

Din ansökan och eventuella frågor skickar du till kontakt (at) obergskonsult (.) se">kontakt (at) obergskonsult (.) se senast den 2023-12-31. 

Märk din ansökan via e-post i ämnesraden med ”Konsult Spårbarhet” 

Notera att under ansökningstiden sker intervjuer löpande och rekryteringsprocessen kan därför komma att avslutas innan sista ansökningsdagen löpt ut, så vänta inte med att skicka in din ansökan.  

Sök redan idag, chansen kan bli din!