KMA-samordnare med hållbarhetsfokus

”Vårt viktigaste arbete ligger fortfarande framför oss” Petra Carnbäck, VD gop

gop är experter inom alla typer av plastmaterial och vi vet vilken nytta de var och en kan skapa för samhälle, företag och privatperson – nu och framåt. I vårt erbjudande ryms både innovativa, egenutvecklade produkter, marknadens starkaste varumärken och kundanpassade lösningar. Våra kunder finns inom bygg, trädgård, entreprenad och industri över hela Skandinavien. Vi arbetar i nära samarbeten med våra kunder så att vårt erbjudande anpassas för den verklighet som de möter varje dag. Det har varit en självklarhet för oss sedan starten 1968. gop är idag drygt 80 anställda och har kontor i Kungsbacka, Stockholm, Oslo och Sorø. Läs mer på www.gop.se

Just nu söker vi en kundfokuserad KMA samordnare med hållbarhetsfokus som kan stötta verksamheten i det dagliga arbetet samt vara delaktig i utvecklingen av produkter, tjänster och vårt företag.

Rollen

Du blir en del av gop’s miljö och kvalitetsorganisation. I rollen ingår samordning och kommunikation internt med allt från säljorganisation och produktansvariga till ledning samt med externa parter så som kunder, myndigheter och leverantörer. Självklart ingår även att initiera och arbeta med löpande förbättringsarbete. Det är en naturlig del i det ledningssystem som gop har.  Systemet är certifierat enligt ISO 9001 och ISO 14001 men det omfattar även arbetsmiljö och brand.

Förståelse för produkter och verksamheter inom industri, entreprenad, bygg och trädgård ger dig möjlighet att kunna bidra bättre till vår framtida utveckling och fångar upp de omvärldsfaktorer som ger oss möjligheter. Därför ser vi det som meriterande om du har erfarenhet från liknande arbete inom dessa branscher.

I din tjänst ingår både operativt arbete för att säkerställa att ledningssystemet och verksamheten fungerar enligt både krav och satta mål men även utveckling av verksamheten för framtiden.

Det operativa arbetet innefattar bland annat att:

 • Löpande underhålla och uppdatera företagets verksamhetssystem (ISO 9001och 14001) för alla länder
 • Förvalta och vidareutveckla ledningssystemet
 • Vara internt bollplank och rådgivare vid kvalitets- och miljöfrågor.
 • Ansvara för bevakning av lagefterlevnad och stödja implementering av miljö- och arbetsmiljölagstiftning för verksamheten
 • Ansvara för myndighetskontakter och rapporteringar kopplat till området
 • Ansvara för dokumentation och implementering av produkt- och kundkrav som BASTA, Svanen och REACH
 • Vara samordningsansvarig för arbetsmiljöfrågor
 • Vara stödjande i produktutvecklingen och ha dialog med leverantörer

 

Utvecklings och strategiarbetet innefattar bland annat att:

 • Sammanställa statistik och vara rådgivande i hållbarhetsfrågor
 • Stödja framtagningen av gop’s hållbarhetsrapport
 • Delta och bidra i strategisk utveckling

Din profil

Vi söker dig som har arbetat några år med liknande frågor och på så sätt kan bidra med erfarenheter som kan utveckla arbetet vidare. Du trivs i ett säljande företag som är marknadsledande inom sitt segment och drivs av en entreprenörsanda som hela tiden bidrar till utveckling av nya produkter och koncept för att tillgodose marknadens behov och önskemål. gop har en platt organisation där möjligheten till deltagande i utvecklingen av företaget är stor och eget ansvar ses som en självklarhet.

Som person är du öppensinnad, initiativtagande och kundfokuserad. Du trivs med att jobba såväl självständigt som i team, då uppgifterna du har kommer att medföra både eget ansvar och arbete ensam men även flera projekt och uppdrag ihop med andra nyckelpersoner inom företaget. För att trivas i denna roll vill du ha en varierad vardag med dels operativt ansvar och dels med delar som är strategiska och utvecklande projekt.

Eftersom du kommer ha kontakt med internationella leverantörer ser vi det som en självklarhet att du talar och skriver obehindrat på engelska.

Bra att veta!

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start så snart som möjligt, med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Läs mer om gop samt arbetet inom området på www.gop.se

Intresserad?

För att söka tjänsten skickar du CV och personligt brev till kontakt (at) obergskonsult (.) se och ange ”KMA gop” i ämnet. Vi har ett löpande urval, skicka därför in din ansökan så fort som möjligt då tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Sista ansökningsdag är 30 september.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Sofia Öberg på Öbergs miljö- & kvalitetskonsult AB, sofia (at) obergskonsult (.) se.