Miljöansvarig (HESQ) till G A Lindberg ChemTech 

Bakgrund 

Har du har erfarenhet av miljö-, arbetsmiljö och kemilag, kvalitets och miljöledningssystem samt gillar att stötta personer i att göra mer hållbara val? Är du handlingskraftig, brinner för att bygga team och skapa goda resultat och kundnöjdhet? Söker en ny utmaning i ett mindre familjärt bolag med närhet till ledning och beslut?  Då kan det vara dig vi söker till rollen som Miljöansvarig till G A Lindberg ChemTech!

 G A Lindberg ChemTech erbjuder ett stort kunnande och ett heltäckande sortiment av högkvalitativa kemiska produkter för limning, tätning, smörjning, bearbetning och sammanfogning samt därtill relaterade produkter – från ledande tillverkare till industrin. Kunderna finns i huvudsak inom fordon, elektronik, medicin och övrig industri i Sverige, Norden och Baltikum. Organisationen med 40 anställda omsätter omkring 250 mkr om året och är ett bolag som ingår i Indutrade-koncernen. Huvudkontoret ligger i Kista, Stockholm och företagets lager med 7 anställda är beläget i Mölnlycke, Göteborg. Läs mer här: www.galindberg.se  

Om tjänsten 

Hos oss på G A Lindberg ChemTech kommer du att arbeta med att stötta alla olika delar i verksamheten för att säkerställa att verksamheten följer lagar och regler. Ge våra kunder stöd och fakta för att göra ett hållbart och miljömässigt bra val av produkter. Säkerställa att vi behåller vår certifiering enligt ISO 14001 och ISO 9001 samt att hela verksamhetens möjligheter och risker hanteras ihop med ledningen för att driva på hållbarhetsarbetet.  

I arbetet ligger stor tyngdpunkt på att säkerställa att information och fakta om våra produkter är korrekta utifrån de lagkrav som berör verksamheten och produkter. I och med en så stor variation och bas av leverantörer är dessa viktiga samarbetspartners i arbetet. Därmed kommer du att behöva kommunicera både på svenska och engelska med våra kontaktpersoner. Vidare måste du följa och hålla dig ajour med de lagar och regler som berör våra produkter och vår marknad, vilket även innebär ett aktivt deltagande i dialogen med intressenter inför lagförändringar på nationell och internationell nivå. 

Du kommer att bedöma om produkterna som våra kunder använder är kompatibla med relevant lagstiftning och undersöker deras toxikologiska data. Stödja verksamheten med underlag till säljare och kunder som utifrån detta kan välja rätt produkter till rätt användningsområde med både kvalitet, miljö, hälsa och hållbarhet i åtanke.  

I arbetet med att förmedla rätt information om produkter och regler ingår även utbildning för kunder men även internt för berörd personal hos G A Lindberg ChemTech. Detta är uppskattat och ingår även som en del i den satsning som görs kopplat till hållbarhet. Du kommer även att ansvara för ärenden och frågor från kunder, ge råd i specifika frågor kopplade till dina specialistområden. I detta arbete behöver du kunna ge en hög kundservice, med snabba svar, skapa goda relationer och samtidigt säkerställa korrekt information. 

Vi har ett ledningssystem som är certifierat enligt ISO 9001 och ISO 14001 som du också är ansvarig för att förvalta, följa upp, bidra och stötta i det kontinuerliga förbättringsarbetet samt rapportera status och föreslå förbättringar till ledningen. Du ansvarar även för att samordna och hantera externa och interna revisioner. Du kommer även att ha en nära dialog och besöka vår verksamhet i Mölndal då flera av ansvarsområdena även involverar hanteringen av kemikalierna och lokalen på plats. Du ansvarar även för rapportering till myndigheter och att skriva företagsrapporter. 

I din roll får du också möjlighet att bidra till företagets utveckling och tillsammans med medarbetare och ledning driva viktiga frågor inom ditt ansvarsområde framåt. Arbetet kommer även att samordnas ihop med koncernens arbete inom hållbarhet. 

Din profil 

Du är en person med kunskaper inom kemi och/eller toxikologi, kan arbeta självständigt och tycker om att leta information i olika källor för att leverera en korrekt bedömning till våra kunder. Du är en driven person som trivs med att arbeta på ett mindre familjärt företag och kan med din kunskap och tankar stötta företaget på dess resa framåt. Du kan prata med människor från olika kulturer och förstå kundens behov. 

Du kommer att jobba på vårt trevliga kontor i Kista, Stockholm eller från kontor i våra lagerlokaler Mölnlycke, Göteborg och du rapporterar direkt till VD. På vårt kontor i Stockholm sitter även andra nyckelpersoner som du kommer att jobba ihop med i olika frågor. Det är enkelt att ta sig kollektivt till båda platserna.  

Du kan uttrycka dig väl på i svenska och engelska, både i tal och skrift. Alla andra språkkunskaper kan också komma till nytta eftersom vi har kunder över hela världen.  

Vad du kan  

Vi förstår att vissa saker kan man lära sig och vi stöttar gärna rätt person i att bygga på sin kompetens för att kunna hantera alla frågor som kan landa på ditt bord. Men för att du ska trivas i vår tjänst och med oss är det bra om du som söker har arbetslivserfarenhet av några av följande:   

  • Grundläggande kemikunskap 
  • Framtagning och bedömning av säkerhetsdatablad 
  • Miljöbalken 
  • REACH, CLP, RoHS, KIFS, BPR, begränsnings- och kandidatlistan 
  • Relevant arbetsmiljölagar t ex kemiska arbetsmiljörisker 
  • Produktkrav t ex livsmedelsgodkännande, SCIP 
  • Ledningssystem enligt ISO 9001/ISO 14001 
  • Kundservice eller kundrådgivning 
  • Utbildning i allt från härdplaster till hållbarhetsfrågor 
  • Hantering och analys av miljö- och kvalitetsdata för nyckeltal 

Vi ser också att företaget och verksamheten blir bättre och starkare med olika bakgrunder och kompletterande erfarenheter. 

Låter detta intressant? Hör gärna av dig med hur du ser att du kan bidra och passar i rollen hos G A Lindberg ChemTech. Skicka ditt CV till kontakt (at) obergskonsult (.) se  senast 28-02-2022. Tjänsten är heltid och start omgående.

Urval och intervjuer sker löpande – så vänta inte med din ansökan.

Frågor hör av dig till oss via kontakt (at) obergskonsult (.) se alternativt till 031-708 49 91. Sök redan idag!