Om oss
Öbergs miljö- & kvalitetskonsult AB erbjuder helhetslösningar inom ledningssystem kopplat till områdena miljö, kvalitet, arbetsmiljö, spårbarhetscertifiering och socialt ansvar. Företaget startades 2002 och firar i år 15 års jubileum. Under årens lopp har vi byggt upp en nära och bra relation med våra kunder som finns inom många olika branscher. Vi jobbar med allt ifrån rådgivning, tolkningsfrågor av krav i lagar och standarder till vikarierande samordnare och projektledare inför en certifiering. Nu är vi inne i en expansiv fas och behöver förstärkning i form av fler konsulter.

Arbetsuppgifter
Som konsult hos oss blir du en del av vårt gäng. Vi tycker det är viktigt att alla trivs på jobbet och därför är gott samarbete A och O. Du kommer att jobba både ensam med projektledning i vissa projekt men även i team som tillsammans hjälper kunden. Du får möjlighet att arbeta med olika branscher och ha varierande arbetsuppgifter vilket gör att du får en bred erfarenhet av frågor inom området, men också möjlighet att fördjupa dina kunskaper.

Exempel på arbetsuppgifter i rollen som konsult är:
– Upprättande av miljö- och kvalitetsledningssystem enligt ISO 9001 & 14001
– Samordning av arbetet med uppbyggnad av ledningssystem
– Upprättande och förbättring av rutiner, instruktioner och arbetssätt
– Internrevisioner och lagrevisioner
– Bevakning av miljö- och arbetsmiljölagstiftning
– Hålla i grundläggande utbildningar inom ledningssystem, miljö och arbetsmiljö
– Kemikalieinventering och riskbedömning
– Riskbedömning för miljö, arbetsmiljö
– Projektplaner för kvalitet, miljö och arbetsmiljö
– Underlag och fakta för utredningar, mätningar av processer, uppföljning av utfall under året
– Stöd till samordnare, arbetsledare, ledningsgrupper i frågor kring miljö, kvalitet, arbetsmiljö och hållbarhet

I jobbet ingår även kundbesök med resor inom Sverige.

Utbildning och erfarenhet
Vi ser att du har relevant utbildning samt arbetslivserfarenhet och att du kan motivera hur den kan vara till nytta i vår verksamhet och rollen som konsult hos oss. Tidigare konsulterfarenhet är meriterande. Vi förutsätter även att du har god datorvana och har lätt att uttala dig i tal och skrift samt att du har B-körkort.

Personliga egenskaper
Konsulten vi ser framför oss är ansvarstagande, har ett ödmjukt sätt, är van vid självständigt arbete och har ett öga för detaljer. Du har ett problemlösande tankesätt och förmåga att se möjligheter och förbättringar som du kan kommunicera på ett enkelt sätt. Du är strukturerad, målinriktad och har förmågan att lyssna på kunders behov samt kan leda och leva i förändring. En positiv attityd och stor sociala förmåga ser vi som självklarheter.

Då vi är ett litet företag och alla deltar i utvecklingen är det också viktigt att du är engagerad och vill delta i arbetet för företagets bästa samt förstår affärsprocessen.

Vi är certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001 och sitter i fina lokaler centralt i Göteborg.

Är du vår nya kollega?
Passar du in på det vi söker så kanske du är vår nya kollega!

Ansökan med CV och personligt brev skickas till: ladan (at) obergskonsult (.) se

Tjänsten är heltid med tillträde snarast. Sista ansökningsdag: 2017-10-10

Notera att under ansökningstiden sker intervjuer löpande och rekryteringsprocessen kan därför komma att avslutas innan sista ansökningsdagen löpt ut.

Välkommen med din ansökan!